Våra bästa tips när du anlitar flyttfirma i Malmö

Hitta bästa flyttfirma i Malmö

september 7, 2023

Låt en flyttfirma i Malmö hjälpa dig

Att flytta är en stor och viktig händelse i livet. Det kan vara både spännande och stressigt, beroende på hur väl du planerar och genomför flytten.

Det finns idag ett brett utbud av flyttfirmor i Malmö med omnejd och att veta vilken man ska välja kan därför vara utmaning. En bra flyttfirma i Malmö kan göra flytten smidig, säker och med inga problem, medan en dålig flyttfirma kan orsaka problem, skador och extra kostnader.

Malmö flytt sköter dina tunga lyft

Låt oss hjälpa dig göra din flytt till en enkel process med fokus på glädje och förväntan av din nya bostad. Vi hjälper alla kunder att skapa en skräddarsydd lösning efter era behov, stora som små uppdrag.

Kontakta oss för kostnadsfri offertförfrågan!

Få hjälp av flyttfirma malmö med tunga lyft

Saker att tänka på när du väljer flyttfirma i malmö

Det finns många faktorer att tänka på när man väljer flyttfirma i Malmö. Här är några av de viktigaste enligt oss på Malmö Flytt när du letar efter bästa flyttfirma i Malmö.

Tjänster som erbjuds

Olika företag erbjuder olika flyttjänster, såsom packning, montering, flyttstädning, dödsbosstädning och magasinering med mera. Först och främst bör du göra en behovsanalys för dina egna behov. Tack vare vår mångsidighet på Malmö Flytt, kan vi nästan alltid erbjuda en helhetslösning när det kommer till flytthjälp.

Vad påverkar kostnaden?

Priset för att anlita en flyttfirma kan variera beroende på flera faktorer. Flyttsträcka, tidpunkt och tidsåtgång, volym av bohag samt eventuella extratjänster, de påverkar alla den slutgiltiga kostnaden. Det finns en mängd olika prismodeller bland flyttfirmor, vilket innebär att två firmor kan ge väldigt olika offerter beroende på dina specifika behov.

Dessutom bör man utnyttja möjligheten att göra RUT-avdrag för hushållsnära tjänster, vilket kan sänka priset med upp till 50%.

Erfarenhet och expertis i branschen

En annan faktor att tänka på när du väljer flyttfirma är hur länge och hur väl de har varit verksamma i branschen. En erfaren och etablerad flyttfirma har oftast mer kunskap, resurser och rutiner för att hantera olika typer av flyttningar.

En ny eller oerfaren flyttfirma kan å andra sidan sakna nödvändig utrustning, personal eller kompetens för att genomföra en säker och effektiv flytt.

Vi på Malmö Flytt är en flyttfirma med många års erfarenhet inom branschen och vi vet hur man gör en flytt så effektiv och smidig som möjligt.

Erfaren flyttfirma i Malmö

Flyttprocessen – steg för steg

När man har valt flyttfirma i Malmö för hjälp är det dags att planera och genomföra flytten. Här är några steg som man bör följa för att göra flytten så smidig som möjligt.

Planering och bokning:

Det första steget är att planera och boka sin flytt i god tid. Detta innebär att man bestämmer sig för vilka tjänster man behöver ha från flyttfirman, när man vill flytta, hur mycket bohag man har, med mera.

Förpackning och förberedelser

Det andra steget är att packa och förbereda sitt bohag inför flytten. Detta innebär att man sorterar ut vad man vill ta med sig och vad man vill slänga eller skänka bort, samt packa sina saker i lämpliga lådor eller säckar.

Glöm inte att märka innehållet när du ska flytta

Man bör också märka sina lådor med innehåll och destination, samt packa värdefulla eller ömtåliga saker extra noggrant. Man bör också förbereda sin gamla och nya bostad inför flytten, till exempel genom att städa, mäta, märka eller skydda golv och väggar.

Själva flyttdagen

Det tredje steget är själva flyttdagen, då man överlämnar sitt bohag till flyttfirman och transporterar det till sin nya bostad. Detta innebär att man bör vara närvarande och samarbeta med flyttfirman, samt kontrollera att allt går som det ska.

Om man har anlitat en flyttfirma som erbjuder montering, bör man också hjälpa till så att de kan placera och montera dina möbler och andra saker på rätt plats i sin nya bostad.

Uppackning och organisering

Det fjärde och sista steget är efter flytten, då man packar upp och organiserar sitt bohag i sin nya bostad. Detta innebär att man bör följa sin märkning och planering när man packar upp sina lådor, samt placera sina saker på ett praktiskt och estetiskt sätt. Man bör också återvinna eller kasta sina tomma lådor eller säckar, samt städa sin nya bostad efter uppackningen.

Anlita flyttfirma för enklare flytt

Vi vill göra din flytt trygg och säker

Att välja den rätta flyttfirman är ett viktigt beslut som kan göra stor skillnad för ens flyttupplevelse. En bra flyttfirma kan göra flytten smidig, trygg och prisvärd, medan en dålig flyttfirma kan orsaka problem, skador och extra kostnader.

En flytt innebär mycket arbete, men en stor del av belastningen försvinner med flytthjälp från en flyttfirma.

Kontakta oss idag – flyttfirman i Malmö med kunden i fokus

Hos Malmö Flytt erbjuder vi ett brett utbud av tjänster inom flytt, städ och magasinering. Vi hjälper både privatpersoner och företag med deras flytt, alltid till konkurrenskraftiga priser. Oavsett om det handlar om en företagsflytt eller en privat bohagsflytt, står vi redo att hjälpa dig och minska din stress.

Kontakta en flyttfirma i Malmö